Color management

Att arbeta med färger kan bli svårt ibland, speciellt när det du ser på din skärm inte översättas till papper på rätt sätt.

Varje apparat visar färg annorlunda, men det finns några saker du kan göra för att minimera dessa variationer, till exempel, se till att kalibrera skärmarna du redigerar dina bilder och förbereda designfiler på. De flesta verksamheterna inom professionella tryckerier runt om i världen regleras av exakta internationella standarder, såsom FOGRA och ISO-standarder. Det hjälper både dig och oss att ställa förväntningar om slutresultatet.

Det finns många studier som tyder på att du kan uppleva olika nyanser av färg annorlunda än andra människor. Dessa subtila nyanser är särskilt viktiga när det gäller att trycka bilder. Standardiserade färgprofiler erbjuder ett enhetligt systematiskt tillvägagångssätt för färgreproduktion både på skärm och papper. Vanligtvis har designers och fotografer en mycket tydlig vision om även de minsta detaljerna i sina bilder,  vilket är bra. Dock, färghantering är en komplex process där stor kunskap och precision är nödvändiga för att uppnå bästa resultat. Om det här är din första publikation eller du inte har nöjt dig med det slutliga resultatet tidigare, kan det vara en bra idé att inrätta ett samråd med vårt team och ta reda på det bästa sättet att närma sig ditt projekt.

Huvudområden där professionell färghantering kan vara användbar:

  • Färgkonvertering från RGB till CMYK
  • Färgkonvertering från RGB / CMYK till Svartvitt
  • Färgkorrigering: djup, kontrast, små detaljer och mer.

 

Head Office in Kaunas:

  • Industrijos g. 12, Biruliškių km., Karmėlavos sen.,,
       LT-54469 Kauno raj., Lithuania
  • Phone: +370 37 301 616
    Fax: +370 37 301 615
  • E-mail: info@kopa.lt

Export Department: